Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 23)

 • Kom naar onze landelijke BoekStartdag! Bekijk details

  24 april 2024

  Op zaterdag 1 juni organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de vierde keer een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dé gelegenheid om samen met je kleintje kennis te maken met de Bibliotheek.

 • Lezing Amerikacorrespondent Michiel Vos Bekijk details

  10 april 2024

  Op 28 mei 2024 verschijnt het boek: Vos in de VS, geschreven door Amerikacorrespondent Michiel Vos. In zijn persoonlijke documentaireserie My America documenteerde hij zijn ervaringen als Europese immigrant in Amerika. Met Beau van Erven Dorens maakte Vos de serie Beau en Michiel in Amerika.

 • Workshop Backup maken met OneDrive Bekijk details

  28 maart 2024

  In deze workshop leer je onder andere hoe je OneDrive moet instellen, hoe je de mappen kiest, hoe je inlogt bij OneDrive en hoe je OneDrive op de smartphone gebruikt. De Workshop bestaat uit 2 dagdelen van 9:30 uur tot 12:00 uur. Neem je eigen Windows 10 of 11 laptop mee.

 • Kunstcursus Vrouwelijke Kunstenaars Bekijk details

  28 maart 2024

  Vaak wordt vergeten dat achter deze iconen een vrouw kon schuilen die niet alleen de taak als muze bekleedde maar zelf ook zeer bekwaam was als kunstenaar. Tot elke belangrijke kunststroming in de kunstgeschiedenis behoorden immers ook vrouwen.

 • Laat jij zien hoe leuk taal kan zijn? Bekijk details

  27 maart 2024

  Als vrijwilliger geef jij een kind uit jouw buurt meer taalplezier, meer zelfvertrouwen en betere taalvaardigheden. Samen met ouder en kind ontdek je welke vormen van taal bij ze passen.

 • Oost-Nederland op 2 april in actie tegen digitale criminaliteit Bekijk details

  20 maart 2024

  Cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit komen tegenwoordig dagelijks voor. De cijfers liegen er niet om. In Oost-Nederland melden zich dagelijks gemiddeld 23 slachtoffers bij de politie. Landelijk waren er in 2022 2,2 miljoen Nederlanders slachtoffer van digitale criminaliteit. Dat zijn gemiddeld 6.000 slachtoffers per dag! En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Want door schaamte en weinig vertrouwen in het nut van een melding bij de politie doen lang niet alle slachtoffers aangifte....

 • Lezing en boekpresentatie Jaap van Deurzen: De camera loopt Bekijk details

  19 maart 2024

  ‘Camera loopt…’ Hoe vaak Jaap van Deurzen, oorlogsverslaggever van RTL Nieuws, dit zinnetje de afgelopen dertig jaar heeft gehoord, is niet meer te tellen. En nu komt hij naar Bibliotheek Wierden! Boek- en kantoorvakhandel Reterink en de Bibliotheek Wierden hebben deze verslaggever met omvangrijke carrière uitgenodigd om zijn verhaal te vertellen.

 • Schrijverskoppel Özcan Akyol en Anna van den Breemer in Tubbergen Bekijk details

  27 februari 2024

  In het kader van de Boekenweek 2024 verwelkomt Bibliotheek Tubbergen Özcan Akyol (oftewel Eus) en Anna van den Breemer. Het thema dit jaar is 'Bij ons in de familie'. Samen spreken ze over hun nieuwe boeken ‘Afslag 23’ en ‘Het perfecte zusje’, over de redenen waarom ze schrijven en natuurlijk over hoe het is om een schrijvershuishouden te hebben. Eus en Anna leerden elkaar kennen op het Boekenbal in 2013. Sindsdien zijn zij samen en hebben twee kinderen.

 • Scoor mee met Go Heracles en de Bibliotheek! Bekijk details

  23 februari 2024

  Scoor een Boek! is een leesproject voor groep 5 en 6 dat de Bibliotheek Wierden met Heracles organiseert. Veel scholen in Wierden doen eraan mee, maar ook thuis kun je met ons boeken scoren.

 • Workshop Excel Bekijk details

  22 februari 2024

  Voor iedereen die meer wil leren over het spreadsheetsoftwareprogramma Excel organiseren wij een korte cursus bestaande uit 3 dagdelen.

Paginanavigatie