Cursussen

In de Bibliotheek

Klik & Tik

In de cursus Klik & Tik leer je omgaan met de computer. Leer de basis van het werken met de computer en internet. De cursus is zeer geschikt als je geen tot weinig kennis hebt van de computer.

Meer over Klik & Tik

Digisterker

De overheid biedt steeds meer aan via internet, bijvoorbeeld het aanvragen van aow, een melding over openbare ruimte of het doorgeven van een verhuizing. Dat vergt vaardigheid met DigiD. 

Meer over Digisterker


Online mogelijkheden

Soofos & Goodhabitz

Als lid van de Bibliotheek heb je ook toegang tot de leerplatformen Soofos en Goodhabitz. Log in met je bibliotheekgegevens en je kunt meteen beginnen met een online cursus!

Meer over Soofos & Goodhabitz

Skillstown

Vanuit Skillstown worden allerlei leuke gratis online trainingen aangeboden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is toegang aanvragen via de website van de Koninklijke Bibliotheek (de KB).

Meer over Skillstown

SeniorWeb

Of je nu jouw digitale vaardigheden wilt ontwikkelen, op zoek bent naar praktische oplossingen of naar achtergrondinformatie, SeniorWeb helpt je verder. De online cursussen zijn gratis. Je hebt wel een account nodig, dat kun je aanvragen bij de Bibliotheek.

Meer over SeniorWeb

Oefenen.nl

Oefenen.nl is de online plek waar je kunt oefenen met taal, rekenen en internet. En leer ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer. Als je thuis oefent is Oefenen.nl gratis.

Meer over Oefenen.nl

JobOn

JobOn is de landelijke community voor iedereen die een volgende stap wil zetten in de loopbaan. Laat je inpireren door hun workshops en webinars.

Meer over JobOn

Werk-portal.nl

Op Werk-portal.nl vind je gratis online programma’s die jou helpen bij het zoeken naar werk en om lekker aan het werk te blijven. Ook zijn er programma’s over taal, omgaan met de computer en social media.

Meer over Werk-portal.nl

Theorie.nl

Oefen voor je theorie-examen voor auto, bromfiets of motor. Zo vergroot je de kans om je examen te halen. Log in met je bibliotheekgegevens en ga direct aan de slag!

Meer over Theorie.nl